Zázvorový sirup, 0,5 l, Báťkovy sirupy
Kořen zázvoru se zpracovává pro svůj pozitivní vliv na činnost kardiovaskulárního systému, posiluje imunitu a má silné antioxidační účinky. Také působí proti nevolnosti, dodává pocit energie i vitality a podporuje imunitu. Bylinky proto lisujeme za studena a sirupy pasterujeme za nízkých teplot, abychom pro vás co nejvíce toho dobrého zachovali.
Bylinné sirupy jsou vhodná prevence proti příslušným onemocněním, nebo poslouží jako podpora léčby při již probíhající nemoci.
Použití
Horký bylinkový nápoj - Pokud vám doma chybí čaj, sáhněte po našem sirupu a zalijte ho horkou vodou (cca 70 °C) v poměru 1:10. Vznikne vám výborný, akorát sladký nápoj. Sirup můžete také přidat do jakéhokoliv čaje pro znatelné vylepšení.
Domácí bylinková limonáda - Rozmíchejte potřebné množství sirupu ve džbánku s vychlazenou vodou (poměr ředění 1:10), doplňte ledem, můžete přidat trochu sušeného nebo čerstvého ovoce a navrch ozdobit pár lístky máty nebo jiné bylinky. Na zdraví!
Jen tak, na lžičku - Pokud netoužíte po limonádě ani horkém nápoji, koncentrovaný sirup můžete užívat čistý, po lžičkách. Doporučené množství u dětí je 1 lžička (5 ml) 2-3x denně a u dospělých 1 lžíce (10 ml) 3-5x denně.
Složení
Sacharóza, extrakt ze zázvoru min. 40 % (filtrovaná voda, zázvor pravý oddenék, směs koření), 100% lisovaná zázvorová šťáva min 20 %, kyselina: kys. citronová. Sirup vyrábíme z bylinek té nejvyšší kvality.Ošetřeno šetrnou pasterizací.Neobsahuje barviva, zahušťovadla, aromata ani chemická dochucovadla.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data výroby.
*Používáme na výrobu zázvorového sirupu pořádnou dávku celého kořene zázvoru .
Upozornění: U citlivých osob může vyvolat alergickou reakci.
Výživové údaje na 100 ml: | |
---|---|
Energetická hodnota | 1105 KJ/260 KCAL |
Tuky | <0.5 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | <0.1 g |
Sacharidy | 65 g |
z toho cukry | 65 g |
Bílkoviny | <0.5 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
0,5 L láhev - Po otevření uchovávejte v chladu při teplotě 4-8 °C a spotřebujte během následujících 4 týdnů. Sirup nevystavujte přímému slunečnímu záření ani extrémním teplotám. Usazenina není na závadu.